hem ........transport ........ flytthjälp

Flytthjälp

ARCJourLogoNew
Copyright © 2013  Åsman

Flyttfirman ARC Jour är nog den mest flexibla bland flyttfirmor i Stockholm. Vi är försiktiga med era saker - stora som små - och är alltid lyhörda för era önskemål.

 

Vi strävar efter att ni ska känna er trygga och nöjda över att ha anlitat oss som hjälp i flytten. Vi vet att vissa saker kan betyda väldigt mycket för er och vi försöker därför hantera alla saker på bästa sätt.

 

ARC Jour erbjuder flytthjälp även på helger och kvällar för att ni som arbetar dagtid också ska kunna medverka vid flytten.

 

Nedan följer lite tips från actusflytt.se som kan vara bra att ha inför flytten:

 

Flyttlådor

Om du använder egna lådor eller kartonger av annan typ än särskilda flyttlådor bör dessa ha handtag. Dessa lådor bör slås om med snöre inför själva transporten. Kom ihåg att du kan låna våra egna flyttlådor mot en deposition i samband med att du bokar din flytt. Lådorna är både praktiska och stabila.När lådan är full viks den bara igen.

Lådornas vikt bör inte överstiga 30 kg och ska vara välfyllda. Packa tyngre saker längst ner och lättare överst. Stapla kartongerna tre och tre och märk dem på två sidor (ej ovanpå) så att man lätt kan se vilket rum de tillhör.

 

Böcker

Packa aldrig en kartong helt full med böcker, lämna istället halva utrymmet för lätta saker såsom kuddar, täcken och kläder.

 

Glas och porslin

Glas och porslin kräver extra omsorgsfull packning. Slå in porslinet väl i papper och stapla det sedan på högkant. Fyll ut alla tomma utrymmen med hopkramat papper. Glas bör slås in i silkespapper och läggs ned i lådan. Kom ihåg att om du anlitar en flyttfirma så bör du låta dem packa dina ömtåliga saker eftersom de annars inte är ansvariga om något går sönder.

 

Elektriska apparater och sladdar

Tänk på att fast anslutna elektriska apparater kräver urkoppling av elektriker eller VVS-montör. Tvättmaskiner kräver dessutom transportsäkring av trumman.

Alla sladdar till TV, video, stereo med mera ska kopplas ur och rullas ihop. Fäst dem med snöre eller tejp.

 

Övrigt

• Speglar, tavlor och kristallkronor lämnas hängande på sin plats. 

• Alla glödlampor skruvas ur. 

• Ta ner lösa hylldelar, stapla dem och bunta ihop med snöre eller tejp. 

• Bunta ihop skidor, gardinstänger, kvastar och liknande i lättburna paket.

• Rulla ihop alla mattor och knyt.

• Små tavlor ställer du i öppna kartonger, låt stora tavlor hänga kvar på väggen.

• Små blommor ställer du ner i öppna kartonger. 

• Lådor i byråer och liknande ska vara tömda. Lättare byråer med oömt innehåll behöver inte packas ur utan kan flyttas som de är.

telefon
mail
qr